Premis del Menorca Doc Fest a la divulgació

El curt “Voces en el Barranco” de Rafael Marreno sobre la Reserva de la Biosfera de Gran Canaria i el documental “Cabrera, la Mediterrània Ancestral” premis Biosfera i Illa de l'Aire del Menorca Doc Fest

L'acte d'entrega va incloure també el lliurament dels 22 premis fotogràfics i un a l'audiovisual a les millors imatges marines de l'any de la segona edició de MARE

25/10/2021

El triple lliurament de premis del Menorca Doc Fest i MARE celebrat ahir a la Sala Albert Camus de Sant Lluís ja compta amb sengles guanyadors. Es tracta dels dos premis a la divulgació i sensibilització ambiental per a documentals i curtmetratges del Menorca Doc Fest i els premis fotogràfics i al millor documental de medi marí de MARE.

El premi Biosfera al millor curtmetratge divulgatiu de reserves de biosfera i espais naturals va ser per "Voces del Barranco" de Rafael Marreno Acosta. Per al premi Illa de l'Aire a millor llargmetratge documental de natura i sostenibilitat, amb menció al medi marí, el documental guanyador va ser "Cabrera, la Mediterrània Ancestral" de Toni Escandell. Finalment, 22 premis fotogràfics i un premi al millor documental del Certamen Audiovisual per a la Conservació de la Mar Balear van ser atorgats en les seves 5 categories.

Els Premis del Menorca Doc Fest

El guanyador del Premi Biosfera, "Voces del Barranco" és un curt documental del cineasta Rafael Marrero per al Cabildo de Gran Canària sobre la participació de la població local en la gestió del medi natural a la Reserva Natural Especial de Guguy, que pertany a la Reserva de la Biosfera de Gran Canària. Una reflexió sobre la relació entre l'ésser humà i la natura des de la mirada de les persones que viuen i formen part de l'entorn natural a l'illa de Gran Canària. El premi, atorgat pels biòlegs Miquel Truyol i Marta Carreras va ser adjudicat "pel seu valor divulgatiu i per mostrar una forma de vida impregnada pel territori i que al mateix temps el defineixen, essència en si mateix dels que és una reserva de biosfera".

La menció especial del Premi Biosfera va ser per Twakana Yagán de Rodrigo Tenuta i Ignacio Leonidas, curt documental ambientat a Ushuaia, Tierra del Fuego, Argentina, i que narra el viatge a cavall dels directors a la trobada de la comunitat Yagán Paiakoala, referents d'un poble ancestral que habita el territori fa més de 8.000 anys.

Per la seva banda, la cinta guanyadora del Premi Illa de l'Aire, "Cabrera, la Mediterrània Ancestral" de Toni Escandell i Paleàrtica Films s'endinsa al parc natural de Cabrera, un territori que antany va ser camp de maniobres militars i que actualment, gràcies a les mesures de preservació aplicades, ha aconseguit convertir-se en un autèntic paradís de la diversitat amb espècies que difícilment es poden veure fora de l'arxipèlag. La cinta competia amb els documentals seleccionats "Out of plastic" de Line Hadsbjerg, i "Històries de l'aigua" de José Carlos d'Illa i Paco Ortiz.

El Premi Biosfera del Menorca Doc Fest ha estat impulsat en col·laboració amb l'Agència Menorca Reserva de la Biosfera, mentre que el Premi Illa de l'Aire al millor documental de medi marí s'ha creat amb la col·laboració de Menorca Preservation i l'Ajuntament de Sant Lluís. 

Tornar a veure l'acte de lliurament