Neix el 'Premi Biosfera' de curt documental divulgatiu de les reserves de la biosfera

Neix el 'Premi Biosfera'

10/08/2021

El Festival de Cinema i Fotografia documental de Menorca, MENORCA DOC FEST, en col·laboració amb l'Agència Menorca Reserva de la Biosfera, convoquem un premi al millor curt divulgatiu per difondre i valorar i conèixer experiències, hàbitats, persones que treballen per la conservació de la biodiversitat, en projectes innovadors de desenvolupament sostenible, etc… per aprendre i divulgar les experiències de cada una d’aquestes. En aquesta primera edició del concurs fa una crida a les reserves la biosfera de l’estat espanyol.

Els curts documentals han de tenir una durada màxima de 18 minuts, sense tenir una durada mínima requerida i han de posar en valor la natura, els projectes o les iniciatives sostenibles en alguna de les reserves de la biosfera d’arreu del món o divulgar, temes, persones, espais naturals, iniciatives socials, de llocs declarats Reserva de la Biosfera. La presentació dels curts documentals es pot fer a través de la plataforma Festhome fins al 12 de setembre de 2021. Els curts finalistes seran projectats en sessions especials en el marc del festival Menorca Doc Fest i en activitats de les diferents Reserves de la Biosfera participants. El jurat decidirà el Premi Biosfera de 500€ al Millor Curt divulgatiu d'entre els seleccionats.

Aquest premi complementa el ja anunciat premi de documental de natura illa de l'Aire, creat amb el certàmen audiovisual Mare i l’Ajuntament de Sant Lluís i que fa especial atenció al medi marí en aquesta convocatòria.

Tots els films es podran veure a la Sala Albert Camús de Sant Lluís entre el 21 i 24 d’octubre de 2021 on també hi haurà passis per escolars i xerrades amb els responsables i directors del premi illa de l'Aire.

Maó, 10 d'agost de 2021