Reserves de Biosfera Illes i Zones Costaneres

La Xarxa d'Illes i Zones Costaneres i el programa MaB obren una convocatòria per a presentar projectes per mitigar l'impacte de la Covid-19 a territoris reserva de biosfera

Es donarà prioritat a aquelles propostes de projectes que vinguin de reserves de biosfera que es troben en Petits Estats Insulars en Desenvolupament

7/10/2020

L'actual crisi de la COVID-19 ha afectat el món sencer. La malaltia no només s'ha cobrat la vida de milers de persones, sinó que ha generat la pèrdua dels mitjans de subsistència d'una gran part de la població i ha posat en relleu les vulnerabilitats importants de les nostres societats i el nostre sistema econòmic.

La Xarxa Mundial de Reserves de Biosfera Illes i Zones Costaneres, a través de les seves secretaries a les Reserves de Biosfera de Menorca (Espanya) i en l'Illa de Jeju (República de Corea) i el Programa sobre L'Home i la Biosfera (MAB) de la UNESCO, convida a les reserves de biosfera situades en illes i zones costaneres a presentar projectes que tinguin com a objectiu mitigar l'impacte de la Pandèmia de la COVID-19 en els seus territoris.

Es donarà prioritat a aquelles propostes de projectes que vinguin de reserves de biosfera que es troben en Petits Estats Insulars en Desenvolupament. Les propostes de projectes han d'estar vinculades al Pla d'Acció de Lima (2016-2025) del Programa MAB i amb l'Agenda 2030 i els seus Objectius de Desenvolupament Sostenible. Les propostes hauran d'anar orientades als següents eixos temàtics:

  • Educació i enfortiment de capacitats
  • Generació d'ingressos sostenible
  • Seguretat alimentària
  • Restauració d'ecosistemes
  •  
La suma màxima pels projectes serà de 15,000 USD. Aquests fons poden ser utilitzats com a "fons llavor", de manera que encoratgem als projectes seleccionats a buscar fons addicionals. La data límit per enviar el formulari és el 16 d'octubre de 2020. Els projectes han de ser executats abans del 15 de desembre 2021. Les propostes seleccionades s'anunciaran abans del 6 de novembre de 2020. Descarregueu les directrius i la Fitxa d'Inscripció.