XX Jornades Ibèriques d'Aracnologia

Biodiversitat

La Reserva de Biosfera de Menorca acullirà a l'octubre les XX Jornades Ibèriques d'Aracnologia

El congrés serà organitzat per l'Agència Menorca Reserva de Biosfera, el Grup Ibèric d'Aracnologia i la Societat Entomològica Aragonesa, i oferirà un curs introductori a la temàtica els dies previs

11/06/2020

La Reserva de Biosfera de Menorca acollirà a l'octubre d'enguany les XX Jornades Ibèriques d'Aracnologia, una cita que té com a objectiu principal posar en comú les últimes aportacions sobre aracnologia en l'àmbit ibèric-balear i macaronèsic. El congrés, organitzat per la Reserva de Biosfera de Menorca, el grup Ibèric d'Aracnologia i la Societat Entomològica Aragonesa, es durà a terme al Museu de Menorca de Maó entre el 16 i 18 d'octubre.

A més de la posada en comú dels darrers estudis en la matèria, i en el marc de les jornades, es repetirà una exitosa experiència duta a terme en les últimes edicions: un curs pràctic d'aracnologia durant els dies previs al congrés, i amb el que es vol ampliar el grup de persones interessades en aquests artròpodes de vuit potes i facilitar la iniciació o perfeccionament de l'estudi de la classe aràcnida. Aquest curs pràctic de 6 sessions, que se celebrarà del 13 al 16 d'octubre també a Maó, pretén oferir una visió de la diversitat dels principals grups d'Arachnida, de la seva morfologia, i dels mètodes i mitjans habituals per a abordar el seu estudi. Cada sessió, d'unes tres hores de durada, constarà d'una introducció teòrica i un treball pràctic individualitzat amb el material necessari.

Per a la realització d'aquest curs d'iniciació a l'aracnologia, l'Agència Menorca Reserva de Biosfera ofereix a més 14 beques d'allotjament per a estudiants. La sol·licitud de la beca s'haurà de fer en el moment de formalitzar la inscripció al curs mitjançant l'espai destinat a comentaris. Les beques es concediran per estricte ordre de petició i els interessats hauran de justificar la seva condició d'estudiants.

L'organització d'aquests dos esdeveniments anirà a càrrec del Consell Insular de Menorca que, a través de l'Agència Menorca Reserva de Biosfera, de la Societat Entomològica Aragonesa (SEA) i del Grup Ibèric d'Aracnologia (GIA) seran els organismes encarregats de la seva organització.

Les inscripcions per a les XX Jornades Ibèriques d'Aracnologia i / o per al Curs d'Aracnologia ja estan obertes i es poden realitzar a través del portal web www.xxjornadasaracnologia.menorcabiosfera.org en el qual consta també tota la informació sobre el programa de les dues activitats.

Portal web XX Jornades Ibèriques d'Aracnologia