Marca Menorca Reserva de Biosfera

Marca MRB

Tretze empreses estan en procés d’obtenir la marca de sostenibilitat Menorca Reserva de Biosfera

Entre els expedients sol·licitats hi ha 6 allotjaments turístics, 6 empreses d'activitats turístiques i un productor d'horta

31/03/2020

El llançament de la marca de sostenibilitat Menorca Reserva de Biosfera el passat mes de desembre ha suposat per a moltes empreses l'inici dels tràmits per a la sol·licitud d'aquest distintiu que permeti reconèixer les seves pràctiques sostenibles a l'illa. S’ha interessat per la marca més d’una trentena d’empreses, de les quals, tretze ja han tramitat tota la documentació i estan en diferents fases del procés poder fer ús de la marca.

L'interès que ha despertat la marca al teixit empresarial de l'illa ha estat de moment més gran en el sector turístic. Entre les sol·licitants hi ha sis allotjaments turístics, sis empreses d'activitats turístiques, entre les quals hi ha empreses d'excursions, centres de busseig o de lloguer d'embarcacions, i un productor d'horta ecològica.

En procés de certificació

Totes elles es troben en aquests moments a l'espera de rebre resposta a les seves sol·licituds, cadascuna en diferents estats del procés. Un cop feta la sol·licitud, que comporta la preparació d'una memòria que justifiqui el compliment dels requisits establerts per a cada categoria, l'Agència Menorca Reserva de Biosfera del Consell Insular inicia el procés de verificació de la documentació i informació proporcionada per l'empresa. Es tracta de comprovar que, a més de l'acompliment dels requisits de sostenibilitat requerits, l'empresa en qüestió compleix dins del seu sector amb tota la normativa vigent, cosa que en molts casos suposa la consulta per part de l'òrgan gestor de la marca a altres instàncies de l'administració.

Després dels informes preliminars i la verificació de tota la documentació i activitat, les empreses sol·licitants rebran una resposta sobre el permís d'ús de la marca. La seva certificació com a empreses de la marca suposa la garantia que realitzen la seva activitat seguint polítiques per protegir el medi ambient assegurant el desenvolupament sostenible, i entren en el circuit de promoció i difusió de la marca a través dels seus mitjans.

Gairebé 50 altres empreses contactades

Paral·lelament a la certificació de les empreses que han sol·licitat la marca, l'Agència Menorca Reserva de Biosfera ha fet contacte amb gairebé cinquanta empreses de l'illa que, a priori i després d'analitzar la seva activitat, podrien ser susceptibles de rebre el distintiu de sostenibilitat perquè iniciïn també el tràmit de sol·licitud. Es tracta d'empreses que desenvolupen la seva activitat en sectors com l'artesania alimentària i no alimentària, produeixen productes com vi, formatge, carn, horta o mel, allotjaments i restaurants o botigues especialitzades.

Més informació