Nou cicle de cinema dedicat a la Reserva

Reserva

La mar, protagonista del nou cicle de cinema de la Reserva de Biosfera

El cicle CineMar, impulsat per l'Agència Menorca Reserva de Biosfera i el Festival de Cinema de Menorca comença aquest febrer amb projeccions i activitats per a tots els públics. Enguany es compta també amb la participació de la Fundació Marilles i la vocació d’estendre el cicle durant tot l’any

20/01/2020

L'Agència Menorca Reserva de Biosfera i el Festival de Cinema de Menorca presenten una nova edició del cicle de cinema iniciat el 2019. Sota el nom de CineMar, el nou cicle de la Reserva de Biosfera de Menorca tindrà la mar com a protagonista, i donarà continuïtat a l'objectiu d'apropar la reserva de biosfera a la ciutadania a través de l'audiovisual.

CineMar arrenca aquest febrer amb projeccions i activitats per a tots els públics, i amb dues novetats. Per una banda, es comptarà per enguany amb la participació de la Fundació Marilles per a la conservació de la mar. A més, aquesta nova edició programarà sessions i activitats durant tot l'any 2020.

L’ampliació de la Reserva de Biosfera cap a la mar i la recent declaració de la reserva marina de l’Illa de l’Aire, han estat els motius que han portat a dedicar aquest nou cicle a la mar. L’objectiu és donar a conèixer la dimensió marina i costanera de la reserva de biosfera i apropar la ciutadania a la mar a través de l’audiovisual en un cicle de cinema per a tots els públics. Ja hi ha tres sessions programades entre febrer i abril i en els pròxims mesos es faran públiques noves projeccions.

La consellera de Medi Ambient i Reserva de Biosfera, Maite Salord, ha volgut destacar: “Un dels objectius de la reserva és difondre els seus valors. Aquest tipus d'activitats ens permeten acostar-nos a tothom d'una forma lúdica. Hem d'agrair tant al Festival de Cinema com a la Fundació Marilles la seva implicació que ha fet possible aquest projecte.”

A banda de les projeccions, el cicle CineMar oferirà activitats familiars, tallers, taules rodones i debats per conscienciar sobre els problemes mediambientals que sofreixen les nostres aigües.

La Fundació Marilles, entitat sense ànim de lucre que treballa per convertir les Illes Balears en referent mundial de conservació marina, s’ha sumat a aquesta iniciativa que s’ajusta molt bé amb una de les seves prioritats: acostar la mar a les persones a través de les imatges. Marilles ha iniciat un cicle de cinema marí a Mallorca i ara podrà donar-li continuïtat també a Menorca. “El cinema és una altra forma de capbussar-se a la mar. Estem molt contents de sumar-nos a aquest cicle que esperem que enforteixi la connexió del públic amb la mar i la costa de Menorca”, diu Ana Peña, responsable de comunicació de Marilles.

A més, el Festival de Cinema de Menorca inclou aquest cicle dintre de la seva programació de Menorca 365, un programa que proposa accions i cicles de cinema de temàtiques diverses durant tot l’any.

Les projeccions

La primera de les cites del cicle CineMar serà el pròxim 1 de febrer als Cinemes Canal Salat de Ciutadella a partir de les 11 del matí. La programació per aquest dissabte consisteix en un taller de reconeixement de l'arena i identificació dels microplàstics, pensat per fer en família, a càrrec de Menorca Preservation Fund.

Tindrà lloc una presentació de l'entitat Menorca Preservation Fund. I, seguidament, es projectarà la pel·lícula infantil La Canción del mar, de Tom Moore. La jornada acabarà amb una degustació de beguda amb producte local.

La segona cita serà el mes de març. El dimecres 4 a la sala Albert Camus de Sant Lluís, a partir de les 20 hores, s'iniciarà la jornada amb la presentació per part del Consell Insular de l'ampliació de la reserva de biosfera cap al mar. Seguidament, es projectarà el curtmetratge Mareas ocultas, de l'espanyola Mònica Cambra; i el documental produït a Mallorca El archipiélago indómito, de Rubén Casas.

La darrera sessió del cicle CineMar tindrà lloc a la sala multifuncional des Mercadal, el dia 24 d'abril a partir de les 20.30 h. L'entitat Per la Mar Viva presentarà les noves accions programades de l'entitat, seguit del llargmetratge de ?cció Jacques, una producció francesa de Jérôme Salle que indaga en la vida del conegut cientí?c Jacques Cousteau.

Totes les projeccions són gratuïtes i es podran reservar escrivint al correu info@festivalmenorca.com. Les jornades cinematogràfiques acabaran amb una degustació de producte local.

El cicle CineMar compta també amb el suport d'Obra Social La Caixa, els ajuntaments des Mercadal i Sant Lluís, els Cinemes Canal Salat i és una de les activitats subvencionades pel Ministeri de Cultura.

Després d’aquestes tres primeres projeccions, el cicle de cinema continuarà amb més sessions. Els próxims mesos s'anunciarà la programació per a la resta de l’any, que ara mateix es troba en fase de disseny.