Surt publicada la Revista ONA d'hivern

Revista ONA

Surt publicat el nou número de la revista ONA d'hivern

La revista de la Reserva de Biosfera del Consell Insular de Menorca publica el seu sisè número amb temes com l'agricultura ecològica, les races autòctones de Menorca o el paper de la dona al camp

17/01/2020

La Revista divulgativa de la Reserva de Biosfera de Menorca publica el sisè número aquest mes de gener. Una nova edició que, com les anteriors, ofereix als ciutadans un recull de temes relacionats amb la Reserva de Biosfera de Menorca en forma de reportatges, entrevistes, articles d'opinió i fins i tot un quiz de preguntes per participar en el sorteig d'un lot de producte local.

Concretament, aquest número conté reportatges sobre l'agricultura ecològica a l'illa, les papallones i el programa de seguiment que es du a terme des de l'OBSAM, el sanejament de l'aigua, la tasca del Centre de Recuperació de Fauna Silvestre de Menorca (GOB), les races autòctones de Menorca o sobre les cases passives o edificis de consum gairebé nul. També dues entrevistes, en una, Marga Llambies, secretaria de la Unió de Pagesos de Menorca ens explica com és el paper de la dona al camp; en l'altra, Antonia Varela, directora de la Fundació Starlight parla sobre la qualitat del cel nocturn de Menorca. ONA també inclou articles d'opinió, un itinerari florístic i geològic per Binimel·là i una secció d'agenda.

A més, aquesta és la tercera edició de la revista ONA que compta amb una secció interactiva dedicada a tots els lectors per posar a prova els seus coneixements sobre la Reserva de Biosfera. “El quiz de la Reserva” planteja cinc preguntes amb diferents opcions de resposta. La temàtica del quiz és diferent en cada número, aquest hivern està dedicat al cel nocturn de l'illa. Els participants hauran d'enviar les preguntes al correu indicat i se sortejarà un lot de producte local entre tots els guanyadors.

Quant a la portada d'aquesta última edició d'ONA, una fotografia de l'Escull dels Frares de Cala Carbó, ha estat realitzada pel fotògraf ferrerienc Damià Coll.

Així, aquesta publicació trimestral persegueix l'objectiu de divulgar, comunicar i sensibilitzar al voltant de temàtiques molt diverses vinculades al desenvolupament sostenible a la nostra illa, i dels treballs i projectes que es duen a terme per seguir avançant en el compliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de la UNESCO. D'aquesta manera, ONA és una publicació gratuïta i dedicada al públic en general que es distribueix arreu de l'illa (biblioteques, ajuntaments, escoles, museus, etc).

L'edició d'ONA es fa amb col·laboració de l'Editorial Menorca S. A i segueix al màxim els criteris ambientals; paper 100% reciclat, segell FSC i càlcul i indicació de la motxilla ecològica de l'edició.

ONA també es pot consultar en format digital aquí:

REVISTA ONA