La RB Menorca a la COP25

Reserva

La Reserva de Biosfera de Menorca participa a la COP25

L'Agència Menorca Reserva de Biosfera, la presidenta del Consell Insular i tres joves menorquins en representació de la Reserva de Biosfera participen aquests dies a la COP25 a Madrid

10/12/2019

La Presidenta del Consell Insular, Susana Mora, la consellera de Medi Ambient i Reserva de Biosfera, Maite Salord, i la directora insular de Reserva de Biosfera, Irene Estaún, participen aquesta setmana en dues de les taules rodones que tindran lloc durant la Cimera del Clima COP25. A més a més, una delegació de tres joves residents a Menorca estan participant, convidats per la UNESCO, a la trobada de Joves de Reserva de Biosfera també celebrada en el marc de la COP25.

En concret, la consellera de Medi Ambient i Reserva de Biosfera, Maite Salord, i la directora insular de Reserva de Biosfera, Irene Estaún, han participat avui a la tarda a la ponència “Scaling up the energy transition on islands” centrada en la descarbonització de territoris insulars. Durant el debat han pogut presentar als assistents les linies principals de l'Estratègia de descarbonització Menorca 2030 i de la necessitat i importància d’avançar en la transició energètica en un territori petit i finit com és l’illa de Menorca. Hi han participat juntament amb el Vicepresident i Conseller de Transició Energètica del Govern Balear, Juan Pedro Yllanes, el director d'energia de la UE i representats d'altres territoris com les Illes
Canàries.

Per la seva banda, la Presidenta del Consell Insular, Susana Mora, participarà divendres a la taula rodona “Cómo las islas turísticas encaran los retos del cambio climático: energía limpia, adaptación e innovación”, organitzada pel Govern Balear, i on s’espera que també hi participin els consellers Juan Pedro Yllanes i Miquel Mir. Durant la seva intervenció, la Presidenta Mora, parlarà de l’estratègia Menorca 2030, impulsada conjuntament amb el Govern Balear, i com aquesta s’aplica a les polítiques turístiques de la nostra illa.

Amb la presència del Consell Insular a la cimera del COP25 es vol reafirmar el compromís de la nostra illa amb la transició energètica i conscienciar de la necessitat d’avançar cap a un model de gestió dels nostres recursos més sostenible i més compromesa amb el nostre entorn.

Trobada de joves de Reserva de Biosfera


La biòloga menorquina, Vanessa Mesquida, i els joves periodistes Francina Fortuny i Fabio Schneider, són els tres representants de Menorca que assisteixen aquesta setmana a la trobada de Joves de Reserva de Biosfera organitzada per pel programa MaB Youth de l'UNESCO, en el marc de la cimera COP25.

L’objectiu de la trobada juvenil és consolidar la Xarxa Juvenil MAB, i principalment la Xarxa juvenil MAB espanyola, així com la possibilitat de desenvolupar i crear activitats que permetin lluitar contra el canvi climàtic, afavorir l'emprenedoria entre els joves per evitar el despoblament en zones rurals i la protecció de la biodiversitat per a la lluita contra el canvi climàtic.