Jornades astronòmiques a Es Castell

Starlight

Es Castell acollirà dues jornades dedicades a l’astronomia, obertes a tota la ciutadania

Les jornades formen part dels esdeveniments que s'organitzaran en el marc de la II Trobada Starlight d'Astroturisme que organitza la Fundació Starlight i l'Agència Menorca Reserva de Biosfera del Consell Insular

14/11/2019

El próxim divendres 22 i dimarts 26 de novembre, Es Castell acollirà dues jornades divulgatives dedicades a l’astronomia i obertes a la participació de tota la ciutadania. Aquests esdevenimetns tindran lloc dies abans de la celebració de la II Trobada Starlight d’Astroturisme, que organitzen la Fundació Starlight i l'Agència de la Reserva de Biosfera del Consell Insular de Menorca, un fòrum d'àmbit internacional sobre el turisme de les estrelles que tindrà lloc del 28 al 30 de novembre a l'illa de Llatzeret.

Entre els actes previstos en el programa de les jornades astronòmiques de Es Castell destaca la instal·lació d’un planetari a la plaça des Mercat, així com diverses activitats guiades de visualització del cel nocturn a la plaça de s’Esplanada. També es podrà veure una exposició de fotografia nocturna, que comptarà amb la participació dels principals fotoclubs de l’illa.

Planetari (amb inscripció prèvia)

Divendres dia 22 i dimarts dia 26:
Tant el día 22 com el dia 26, es realitzaran quatre projeccions al planetari instal·lat a la plaça des Mercat (a les 19, 19.30, 20 i 20.30 hores), i cada passi permetrà l’entrada de 20 persones. Les projeccions s’acompanyaran amb explicacions dels participants en el curs de monitors astronòmics Starlight.

Les inscripcions es podran fer a l'Ajuntament o al telèfon 971 36 51 93.

Activitats de visualització del cel nocturn
La instal·lació del planetari es complementarà amb diverses activitats d’observació del cel nocturn mitjançant telescopis, prismàtics i punters làser, que tindran lloc a la plaça de s’Esplanada. 

Per previsió de pluja aquest divendres 22, aquesta actvitat es realitzarà NOMÉS DIMARTS 26 de 19 a 21 hores. S’apagaran els llums de la plaça i carrers adjacents, i també es restringirà la circulació de vehicles. Aquesta activitat no requerirà inscripció prèvia, tot i que tindran prioritat les persones inscrites al planetari.

L’activitat també comptarà amb la participació dels alumnes del curs de monitors astronòmics Starlight que tindrà lloc del 18 al 27 de novembre amb l'objectiu de formar a guies turístics en matèries d'astronomia i astroturisme.

Exposició de fotografia nocturna
Del 18 de novembre al 2 de desembre, la plaça des Mercat acollirà una exposició de fotografia nocturna, que comptarà amb la participació de l’Ateneu de Maó, Photobloggers Menorca, Fotoclub f/llum Menorca, Revel’art, Fotofinde i Fotoclub Cercle Artístic Ciutadella.

Totes les activitats tenen lloc en el marc de la II Trobada Starlight d’Astroturisme, que organitzen la Fundació Starlight i l'Agència de la Reserva de Biosfera del Consell Insular de Menorca, i comptarà amb el suport de l’Ajuntament des Castell. la II Trobada Starlight és el congrés anual internacional d'astroturisme més important del sector i que reuneix tota classe d'agents, organismes i territoris certificats del turisme astronòmic.

II TROBADA STARLIGHT

Més informació Starlight