Nou número de la revista ONA

Revista ONA

Publicada la Revista ONA de tardor amb l’actualitat de la Reserva de Biosfera

La cinquena edició tracta temes com l'autoconsum a l'illa, la gestió de residus, l'educació ambiental o les bones pràctiques per reduir la contaminació

Presentació de la revista ONA Tardor avui, a la seu del Consell Insular de Maó.Foto: Gemma Andreu, Diari Menorca.

4/11/2019

La revista divulgativa de la Reserva de Biosfera de Menorca publica el seu cinquè número. ONA tardor ha estat presentada aquest matí a la seu del Consell Insular de Maó, amb presència de la consellera de Medi Ambient i Reserva de Biosfera, Maite Salord, del director insular de Medi Ambient, Esteve Barceló, i del director del Diari Menorca, Josep Bagur, acompanyats per tècnics de l'Agència Menorca Reserva de Biosfera i del Consorci de Residus i Energia i de na Mercè Pons Florit, periodista del diari.

En aquesta edició, la revista ONA tracta temes d’energia, gestió de residus, educació ambiental o bones pràctiques per reduir la contaminació. Com sempre, compta amb un article sobre la biodiversitat de Menorca, en aquest cas per parlar sobre la situació dels ratpenats a l'illa, una entrevista i diverses columnes d'opinió.

Un dels articles principals de la revista versa sobre l'augment de l'autoconsum energètic a Menorca i el futur de les renovables a l'illa. El nou marc normatiu, la supressió de càrregues impositives o la conscienciació ciutadana són algunes de les raons que expliquen aquest increment. Però també la reducció del cost d'aquesta tecnologia, l'opció de compartir l'autoconsum en comunitats de veïns o la futura possibilitat de compensar l'energia abocada a la xarxa amb descomptes a la factura de la llum.

La secció interactiva de la revista, el Quiz de la Reserva, torna a ser-hi, i preguntarà als lectors qüestions sobre el correcte reciclatge a casa. Totes les persones interessades podran enviar les seves respostes a l'Agència Menorca Reserva de Biosfera i participar en el sorteig d'un lot de producte local de Menorca.

Com a novetat, aquest número inclou un nou apartat per recomanar rutes i itineraris als habitants de l'illa. La secció s'estrena amb l'itinerari florístic i d'hàbitats del Pilar, una ruta que travessa un alzinar centenari a la finca d'Alforí de Dalt i que condueix fins a la platja del Pilar.

Quant a la portada d'aquesta última edició de la revista, un detall de la flor del safrà bord, endèmic de Menorca i Mallorca, ha estat realitzada pel fotògraf ferrerienc Damià Coll.

Aquesta publicació trimestral persegueix l'objectiu de divulgar, comunicar i sensibilitzar al voltant de temàtiques molt diverses vinculades al desenvolupament sostenible a la nostra illa, i dels treballs i projectes que es duen a terme per seguir avançant en el compliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de la UNESCO.

Es tracta d'una publicació gratuïta, dedicada al públic en general i que es distribueix per tota l'illa: biblioteques, ajuntaments, escoles, museus, seus del Consell Insular, oficines de turisme, etc. La revista ONA s'edita en col·laboració amb Editorial Menorca S. A. i sota criteris ambientals sostenibles com el paper 100% reciclat, el segell FSC i càlcul de la motxilla ecològica de l'edició.


Descarrega't la revista