Campanya Practica Recycling 2019-2020

Residus

Presentada la nova campanya de reciclatge "Practica Recycling" del Consorci de Residus i Energia del Menorca

La nova campanya de sensibilització continua fusionant el missatge del reciclatge amb l’esport, a través de la participació d’esportistes d'elit com Ruth Moll i els jugadors del Bàsquet Menorca

17/10/2019

Aquest matí s’ha presentat al Consell Insular de Menorca la campanya PRACTICA RECYCLING 2019/2020, impulsada pel Consorci de Residus i Energia de Menorca. Es tracta de la nova campanya de sensibilització sobre el reciclatge i la reducció de residus. Enguany englobarà dues actuacions principals, els RECYCLING GAMES, que es desenvoluparan del 17 d’octubre al 15 de desembre, i els RECYCLING XMAS que es desenvoluparan del 15 de desembre al 12 de gener.

A la presentació, hi han assistit, Maite Salord, presidenta del Consorci de Residus i Energia de Menorca i consellera de Medi Ambient i Reserva de Biosfera; Esteve Barceló, director insular de Medi Ambient; Estefania Medina, representant de l’ajuntament de Sant Lluís a la junta de govern del Consorci de Residus; Conxa Juanola, representant de l’ajuntament de Maó a la junta de govern del Consorci de Residus i Mari López, representant de l’ajuntament d’Alaior a la junta de govern del Consorci de Residus.

La presidenta del Consorci ha volgut agrair la implicació de tots els ajuntaments de l’illa en fer possible aquesta iniciativa que avança cap a uns objectius concrets i comuns com són el reciclatge i la reducció de residus. A més, ha afegit que “el reciclatge ha de ser un dels eixos principals d’actuació a la Reserva de Biosfera de Menorca”.

Recycling games

Els recycling games formen part de la primera fase de la campanya. Es tracta d’una iniciativa que, més enllà de la campanya informativa i de difusió que serà visible a tots els mitjans de comunicació locals, consistirà en l’organització d’activitats a peu de carrer amb l’objectiu de sensibilitzar sobre la importància de separar i reciclar i conscienciar envers la necessitat de reduir la generació de residus d’una manera engrescadora i propera a la ciutadania.

Aquests jocs olímpics del reciclatge, se celebraran a tots els municipis de Menorca i consistiran en la realització d’una gimcana dirigida a petits i grans on s’hauran de superar diferents proves i jocs relacionats amb les fraccions de paper/cartró, vidre i envasos lleugers. Els participants podran aconseguir una medalla de cartró reciclat i samarretes de PRACTICA RECYCLING. També es repartiran fulletons per fer difusió de les bones pràctiques del reciclatge i aclarir dubtes.

En aquesta primera fase, es comptarà amb la participació de la ciclista professional, Ruth Moll, qui ha protagonitzat el vídeo promocional a partir del qual es fa una crida a la participació en el sistema de reciclatge i a les gimcanes programades.

Maite Salord ha volgut destacar i agrair la col·laboració d’esportistes d’èlit com na Ruth Moll o els jugadors del Menorca Bàsquet en aquesta campanya, “que figures importants en el món esportiu formin part d’aquesta campanya fent de portaveus, és clau per ampliar el missatge i que arribi a tota la població”.

Per la seva banda, Esteve Barceló, director insular de Medi Ambient, ha volgut recalcar la importància de fer protagonistes els més petits en aquestes campanyes de sensibilització “el públic infantil és qui porta la conscienciació a casa i fa que arribi als més grans”.

Calendari

Recycling Xmas

A partir de nadal, es presentarà una segona fase: Recycling Xmas. En aquest cas els protagonistes seran els jugadors del Bàsquet Menorca que es convertiran en els reis mags i faran de portaveus en vídeos per incentivar la responsabilitat i el compromís del reciclatge necessaris, més que mai, durant l’època nadalenca.

Ambdues actuacions es difondran a través de revistes de caràcter insular i municipal, ràdios, cinemes i xarxes socials, a més d’una pancarta de gran format que s’instal•larà en el pavelló Bàsquet Menorca.

El cost total d’aquestes actuacions és de 31.157,15 € (IVA inclòs), les quals seran finançades íntegrament amb els fons de comunicació tant d’Ecoembes com d’Ecovidrio.