Tallers escolars curs 2019-2020

Educació

L'Agència de la Reserva de Biosfera ofereix 18 tallers escolars aquest curs 2019-2020

Els tallers s’ofereixen a través del programa Salut Jove i Cultura del Consell Insular que proposa 160 activitats a disposició dels centres educatius de Menorca

conta contes infantil "El bosc de les emocions" curs 18-19

11/09/2019

Aquest curs escolar, des de l’Agència de la Reserva, s’ofereixen un total de 18 tallers relacionats amb la Reserva de Biosfera de Menorca. Atès a la gran acollida que tingueren el curs passat, on hi van participar més de 4.000 alumnes, aquest any s’han incorporat novetats i millores als tallers ja existents i també s’ha modificat l’oferta incorporant-ne de nous.

Els tallers estan dirigits a tots els nivells educatius, a alumnes de primària, secundària i també a cicles formatius o adults. A més a més, per segon any consecutiu, aquest any també s’inclouen tallers per a alumnes d’infantil. Les activitats es poden desenvolupar als centres a través d’explicacions que van acompanyades de presentacions, audiovisuals i material didàctic, o fora de l’aula; al camp o a la natura. L’objectiu de realitzar-ne alguns fora del centre és que l’alumnat pugui interactuar directament amb els elements que s’estan tractant.

Concretament, s’ha afegit un nou conta contes: “Qui som?”, dirigit a P4 i P5 a través del qual els fillets i filletes coneixeran els animals del bosc. Aquest es pot fer a l’aula o també al bosc d’Alforí per conèixer els personatges de primera mà. També, serà novetat el taller al Centre de Geologia de Menorca “Els fòssils del centre de geologia” i “Coneix els ecosistemes i adaptacions al canvi climàtic” que es desenvoluparà a Alforí. A més a més, coincidint amb la recent declaració de Menorca com a Reserva i Destinació Starlight, s’ha incorporat un nou taller astronòmic “Astronomia, una mirada al cel”.

Els tallers escolars són molt importants per incorporar els valors mediambientals als centres educatius. Per això, des de la Reserva de Biosfera aquests tallers resulten una eina bàsica per apropar els valors de la reserva a l’alumnat. Des de fa anys, l’Agència ofereix aquests tallers a través del programa del departament de Cultura del Consell Insular Salut Jove i Cultura, que segueix els objectius d’ “oferir cursos i tallers destinats a les escoles, per l’adquisició dels coneixements, habilitats, actituds i valors necessaris per créixer i viure de forma saludable i, alhora, autoresponsabilitzar-se en la millora i el manteniment del propi benestar físic, psíquic i social.”

Els centres educatius tenen fins al 15 d’octubre per realitzar les inscripcions.

Oferta tallers curs 2019-2020