Presentació VII Regata Menorca Reserva de Biosfera

Societat

Tot a punt per a la VII edició de la Regata Menorca Reserva de Biosfera

Organització i patrocinadors presenten la prova que inicia aquest cap de setmana i que, com cada any, uneix les poblacions de Mataró i Fornells

Presentació VII edició Regata Menorca Reserva de Biosfera ahir al Castell de Sant Antoni de Fornells. Fotografia: Javier Coll, diari Menorca.

3/09/2019

La Regata Menorca Reserva de Biosfera ultima els preparatius per a la seva setena edició, que donarà inici divendres vinent a les 17.00 hores si les condicions meteorològiques no són adverses. A la recta final abans del començament de la prova, organització i patrocinadors han presentat avui la regata davant els mitjans de comunicació.

La presentació, que ha tingut lloc al Castell de Sant Antoni de Fornells, ha comptat amb la presència de  Maite Salord,  vicepresidenta del Consell Insular i consellera de Medi Ambient i Reserva de Biosfera; Irene Estaún, directora insular de la Reserva de Biosfera; Lali Garriga, presidenta de la Junta Local de Fornells; Joan Camps, president del Club Nàutic Fornells i Josep Maria Ferrer Sirvent, organitzador de la regata.

La VII edició


L'organització ha proporcionat informació sobre la nàutica turística i esportiva que com cada any uneix les poblacions de Mataró i Fornells. La regata compta ara amb 12 embarcacions inscrites, tot i que es preveu que abans de l'inici siguin 15 les naus participants. Algunes d'elles ja han arribat al port de sortida al llarg d'aquest cap de setmana i esperaran amarrades fins divendres. La resta ho farà un dia abans de l'inici de la competició, quan els participants assistiran al sopar que el Consorci Port de Mataró i l'ajuntament de Mataró oferiran com a benvinguda.

Com a novetat d'enguany, la regata premiarà els guanyadors de la travessa amb lots de producte local de Menorca proporcionats per l'Agència Menorca reserva de biosfera, que aporta els premis amb motiu de l'ampliació de la Reserva de Biosfera de Menorca a la mar.

Un altre de les dades aportades és que aquest any torna a participar la vigent campiona de la regata, el veler DK 46 amb nom "Hydra" comandat per Òscar Chaves i patrocinat per Estrella Damm. L'embarcació i el seu equip no només van proclamar-se vencedors de la campanya de l'any passat, sinó que són actuals campions de la Copa del Rei de vela, competició que també van guanyar l'any passat.

La regata Menorca Reserva de Biosfera

Les embarcacions participants en la regata cobriran una distància de 116 mn. entre el 6 i el 8 de setembre, data en què es preveu que arribin a Fornells les embarcacions més lentes. Comptaran amb amarradors gratuïts al port de Mataró des del dissabte 31 d'agost fins al dia de la sortida. Un cop arribin a Fornells, també comptaran amb aquest servei fins al dilluns 9 de setembre, en aquest cas amarrats entre el moll, els pantalans flotants i les boies ecològiques.

La Regata Menorca Reserva de Biosfera va néixer coincidint amb el 20 aniversari de la declaració de Menorca com a Reserva de la Biosfera per part de la UNESCO. Aquesta regata nàutica té com a principis la sostenibilitat i el respecte pel medi, i està patrocinada per la Fundació Foment del Turisme i el Consell Insular. Està oberta tant a embarcacions que vulguin competir com a aquelles que desitgen participar fent una travessa turística.