Nova embarcació per a l'Illa de l'Aire

Medi Ambient

Nova embarcació per a la campanya informativa i de vigilància a la Reserva Marina de l'Illa de l'Aire

L'Associació LEADER, Menorca Preservation Found i Blue Marine Foundation signen un conveni de col·laboració per la donació de la barca que vetllarà pel compliment de la normativa a la reserva

28/06/2019

El pròxim 1 de juliol començarà la campanya informativa i de vigilància del sector nàutic recreatiu a la nova Reserva Marina de l'Illa de l'Aire. Per a això l'Associació Leader i el Grup d'Acció Local de Pesca de Menorca, encarregats de realitzar la campanya en col·laboració amb el Consell Insular, incorporen una nova embarcació entre la seva flota. L'adquisició ha estat possible gràcies al conveni de col·laboració signat ahir entre LEADER i les fundacions Menorca Preservation Found i Blue Marine Foundation per el qual les dues fundacions donen la nau que realitzarà les tasques previstes en la campanya.

La signatura, a la qual van assistir representants de les institucions juntament ams el Conseller de Medi Ambient i Reserva de la Biosfera en funcions, Aram Ortega, es va realitzar a bord de la mateixa embarcació al port de Maó tot escenificant l'inici del nou projecte de col·laboració.

La nova adquisició permetrà a l'associació Leader i el Grup d'Acció Local de Pesca de Menorca iniciar amb nous mitjans la campanya informativa a la reserva marina, que té per objectiu principal informar el sector nàutic recreatiu sobre la normativa vigent a la zona després de la constitució de la reserva marina. El grup realitzarà a més tasques de vigilància per protegir i conservar les praderies de posidònia, així com frenar la pesca furtiva.

A part d'aquesta tasca principal, l'embarcació serà utilitzada en altres projectes que l'Associació Leader i el seu Grup d'Acció Local de Pesca tenen en marxa, com el projecte de retirada de xarxes fantasma, també finançat per Menorca Preservation Found.

Les tasques informatives de la campanya al mar es complementen amb aquelles que ja s'estan realitzant al llarg de la costa menorquina compresa dins dels límits de la reserva, que tracta d'informar els pescadors recreatius sobre la normativa existent a la reserva marina, a més de realitzar recomanacions sobre bones pràctiques i recollir dubtes, opinions i queixes dels usuaris.

La Reserva Marina de l'Illa de l'Aire es va constituir el passat mes d'abril després de ser aprovada de forma definitiva pel Govern Balear. Impulsada pel Consell Insular de Menorca per petició expressa de la Confraria de Pescadors de Maó, la reserva neix amb l'objectiu de fer compatible la protecció dels valuosos recursos marins de la zona amb la pesca artesanal del sector pesquer artesanal de Maó i les activitats econòmiques relacionades amb l'observació dels peixos.