Marca Menorca Reserva de Biosfera

Es publica al BOIB el reglament definitiu de la Marca Menorca Reserva de Biosfera

Pròximament l’Agència de la Reserva de Biosfera oferirà una pàgina web a través de la qual els productes i serveis que compleixin els requisits de sostenibilitat podran sol·licitar la marca

Marca Menorca Reserva de Biosfera

24/05/2019

Després d’un període a exposició pública, el passat 23 de maig, es publicà al BOIB l’aprovació definitiva del reglament de la marca i les fitxes de requisits (agrupades per famílies de productes i serveis) que hauran de complir els sol·licitants. A partir d’ara, els interessats poden consultar al BOIB la documentació necessària per a presentar la sol·licitud.

La marca
La Marca Menorca Reserva de Biosfera, creada pel Consell Insular de Menorca, té la finalitat de distingir i promocionar projectes, béns i serveis que contribueixin a la conservació del patrimoni cultural i natural de Menorca, així com al desenvolupament sostenible de l’illa.

Aquest distintiu va més enllà de ser un segell de qualitat, una denominació d’origen o un certificat ecològic. Busca compatibilitzar tot l’anterior dins d’un marc de sostenibilitat territorial i unificar esforços en una mateixa direcció. El podran sol·licitar principalment productes naturals del sector agroalimentari, productes d’artesania, activitats econòmiques tradicionals o serveis turístics de restauració que compleixin amb les normes i requisits obligatoris.

Ara l’Agència Menorca Reserva de Biosfera treballa per facilitar l’accés a la marca i el procés per sol·licitar-la. Durant els pròxims dies s’oferirà una pàgina web explicativa que detallarà tot el procediment i permetrà fer la sol·licitud telemàtica.

BOIB. Reglament
BOIB. Fitxes de requisits