Aniversari de la Declaració Starlight

Starlight

Aniversari de la Declaració Starlight: Apaga els llums i encén els estels

Apaguem els llums amb motiu de la Nit Mundial en Defensa de la Llum dels Estels

Cel estrellat al Far de Cavalleria

20/04/2019

Aquest dissabte 20 d’abril celebrem la Nit mundial en Defensa de la Llum dels Estels que coincideix amb l’aniversari de la Declaració Starlight. Es compleixen dotze anys de la firma d’aquesta declaració durant la Primera Conferència Internacional Starlight que es va celebrar a La Palma el 2007 i que va posar en marxa el moviment Starlight com una iniciativa d’àmbit mundial en Defensa del Cel Nocturn i del dret a la Llum de les Estrelles.

La Fundació Starlight ens ha convidat a commemorar la data amb una apagada de llums simbòlica que serveixi per expressar la necessitat d’adoptar mesures que ajudin a lluitar contra la contaminació lumínica. Així, aquesta nit de dissabte 20 d’abril s’apagaran tots els llums de les dues seus del Consell Insular de Menorca a Maó i Ciutadella.

Menorca Starlight
Des de fa temps Menorca ha assumit el compromís de millorar la qualitat del cel nocturn per tal d’assegurar l’accés a la llum de les estrelles, reduir la contaminació lumínica i, alhora, millorar l’eficiència energètica.

En aquest sentit, el passat mes de gener Menorca va rebre les certificacions de Reserva Starlight i Destí Turístic Starlight. Reconeixements que impliquen un ferm compromís per protegir el cel nocturn, millorant la qualitat de vida de la flora, la fauna i la població de l’illa. A més també suposen una oportunitat per impulsar una nova modalitat de turisme sostenible; el turisme de les estrelles que comporta l’adequació d’activitats i infraestructures relacionades amb aquesta oferta turística.

Cel Nocturn de Menorca