L'Institut Ramis premiat per un projecte sobre sostenibilitat

Projectes

Els alumnes del Ramis reben el tercer premi del concurs de Centres Educatius vers el Desenvolupament Sostenible impulsat pel GOIB

Els estudiants asseguren que gràcies a aquest projecte han pres consciència de la problemàtica de l’aigua a Menorca

Alguns alumnes de 3r ESO amb el professor de física i química

24/01/2019

El projecte guanyador realitzat pels alumnes de 3r i 4t d'ESO del Ramis, partia de la premissa “Podem confiar amb l’aigua de l’aixeta?” i ha consistit en una recerca científica per analitzar els problemes de l’aigua a Menorca. Així, un total de 46 alumnes han analitzat la quantitat de nitrats i la ubicació i nivells de salinitat de l’aigua. Ells mateixos s'han encarregat d'aconseguir mostres, analitzar-les i elaborar taules per posteriorment, constrastar i comprar els resultats amb les dades oficials d’ajuntametns i companyies subministradores d’aigua.

Els alumnes del Ramis i Ramis  han participat en aquesta candidatura en la categoria de Premi al Centre Educatiu vers el Desenvolupament Sostenible Específic. Es tracta d'uns reconeixements impulsats pel Govern Balear que pretenen premiar en la categoria global dels premis, aquells centres educatius amb una trajectòria de millora continuada en el procés d’ambientalització integral del centre i en la implicació en la millora de l’entorn. I per altra banda, en la categoria específica, que enguany s’ha centrat en una actuació destacada o de referència en l’àmbit de l’aigua. Ambdues categories tenen tres classificats, el primer premi per al més destacat, i el segon i el tercer, per a dues trajectòries de referència.

A través d'aquest projecte,  els estudiants han pogut esbrinar, per exemple, que l’aigua amb més qualtiat de Menorca és la de Es Castell. Així, han reflexionat sobre els resultats obtinguts i tenen clar que és important prendre consciència d’aquesta problemàtica així com proposar solucions.

El projecte, que s'ha emportat el tercer premi valorat amb mil euros, s’ha dut a terme des del departament de física i química, anglès i la comissió de medi ambient de l’institut.

El premi ha estat entregat aquest matí pel conseller de Medi Ambient, Agricultura i Pesca, Vicenç Vidal, juntament amb la presidenta del Consell Insular de Menorca, Susana Mora, la batlessa de Maó, Conxa Juanola i el director general d’Educació Ambiental, Qualitat Ambiental i Residus, Sebastià Sansó.