Guardons Programa Centres Ecoambientals

Educació

El govern balear premia 15 escoles i instituts de Menorca pel seu treball en educació ambiental

Alumnes i professors han recollit els guardons per la seva participació en el Programa de Centres Ecoambientals 2017-2018

5/12/2018

El Govern Balear i el Consell Insular han fet entrega avui dels guardons i certificats de participació del Programa de Centres Ecoambientals 2017-2018, que enguany premia 15 escoles i instituts de Menorca pels seus projectes sobre conscienciació i educació ambiental. A l'acte d'entrega, que ha estat presidit pel director general d'Educació Ambiental, Sebastià Sansó i Jaume, el conseller insular de Medi Ambient i Reserva de Biosfera, Aram Ortega i la directora insular de Reserva de Biosfera, Irene Estaún, han acudit alumnes i professors en representació dels diferents centres educatius participants en el projecte.

El guardó és un reconeixement públic que fa l'Administració als centres educatius que han assolit els objectius marcats en conscienciació i educació ambiental definits dins el programa de Centres Ecoambientals del Govern Balear, en el qual participa el Consell Insular de Menorca per tercer any. Sansó i Jaume ha agraït als presents el treball realitzat durant el curs, destacant que són els petits actes realitzats per la ciutadania els que contribueixen a millorar la nostra relació amb el medi. En el mateix sentit, Aram Ortega ha incidit en la importància del canvi de conscienciació que suposen aquest tipus d'iniciatives. Per la seva banda, Irene Estaún ha volgut recordar que l'aniversari dels 25 anys de Reserva de la Biosfera demostren que és possible viure de manera sostenible.

La iniciativa, a la qual s'adhereixen els centres de forma voluntària, vertebra un seguit d'accions educatives perquè cada centre pugui desenvolupar un projecte relacionat amb la sostenibilitat a l'illa. Al llarg de dos cursos escolars, els alumnes organitzats en comissions ambientals han treballat diferents temàtiques com el consum responsable d'aigua i energia, el tractament de residus o la biodiversitat a Menorca entre d'altres. Un exemple és el projecte "Bye Bye Plàstic" del guardonat IES Josep Maria Quadrado, que buscava visibilitzar la quantitat de plàstic que s'utilitza diàriament per conscienciar l'alumnat de la necessitat de donar una segona vida als residus plàstics.

L'acte s’ha tancat amb l’actuació de Margui i Cris Juanico, intèrprets i impulsors del llibre infantil de cançons "Camí de cançons", un projecte artístic que busca sensibilitzar i afavorir el respecte i la protecció del medi ambient, el territori i el paisatge.

Els centres guardonats han estat: CEIP Sa garriga CEIP Angel Ruiz i Pablo CEIP Mare de Déu del Carme CEIP Mateu Fontirroig CEIP Fornells IES Pasqual Calbó CC La Consolació CC La Salle Maó, CEIP Sant Lluis CEIP Verge de Gràcia IES Cap de Llevant IES Joan Ramis i Ramis IES Josep Miquel Guardia IES Josep Maria Quadrado CEIP Tramuntana.Vídeo centres ecoambientals