Plantada d'arbres per la Reserva

Biodiversitat

18 escoles de Menorca sembren arbres per celebrar el 25è aniversari de la Reserva de Biosfera

El conseller de Medi Ambient, Aram Ortega, ha inaugurat l’activitat avui matí al col·legi Nostra Senyora de la Consolació de Ciutadella

5/12/2018

Un total de 18 centres de Primària de Menorca s’han sumat a la iniciativa del Consell Insular “Plantam arbres a les escoles” per commemorar el 25è aniversari de la declaració de Menorca com a Reserva de la Biosfera i conscienciar els més petits de la importància de preservar la biodiversitat. Entre avui i divendres de la setmana que ve, més de 600 alumnes, la majoria de primer curs, sembraran un o dos arbres al pati de la seva pròpia escola amb el compromís de cuidar i vetllar per ells mentre duri la seva etapa educativa al centre.

L’Agència Menorca Reserva de la Biosfera és la que ha organitzat aquesta activitat, incidint en el fet que els arbres tenen una gran importància des del punt de vista de la sostenibilitat ambiental i per combatre el canvi climàtic, a la vegada que contribueixen a fer més agradables i més habitables els espais urbans. En el cas de les escoles, els arbres que sembraran són ullastres, fruiters, alzines i garrovers.

El director de l’Agència i conseller de Medi Ambient, Aram Ortega, ha inaugurat avui matí la iniciativa sembrant dos ullastres petits juntament amb els alumnes del col·legi Nostra Senyora de la Consolació de Ciutadella. Allà ha recordat als fillets que ser una reserva “és responsabilitat de tots i vol dir que hem de cuidar de l’illa, el paisatge, les plantes i animals, però també de la nostra escola, els carrers del poble, els parcs on jugam i fer espais de convivència més agradables”.

Després de sembrar els exemplars al pati de l’entrada de l’escola, dos alumnes del centre han llegit una declaració de compromís que tots han signat segons la qual cuidaran els arbres perquè creixin forts i també recordant que aquests ullastres són un símbol de la seva estima per l’illa de Menorca i de la voluntat per tenir una actitud de respecte cap a la natura i el nostre entorn.

En acabar, s’ha penjat una placa commemorativa i el conseller ha repartit bosses de llavors entre tots els alumnes participants.