I Trobada Starlight

Starlight

Menorca assisteix a la I Trobada de destinacions turístiques Starlight

Experts i representants de territoris starlight s’han reunit aquest cap de setmana a Gredos per posar en comú les seves experiències.

12/11/2018

Del 8 al 10 de novembre ha tingut lloc la I Trobada Starlight que ha organitzat la Fundació Starlight al Parador de Gredos (Àvila). Prop de 70 professionals del sector del turisme astronòmic s’han reunit per posar en comú coneixements i debatre sobre el futur del astre-turisme internacional.

Menorca hi ha assistit per exposar les possibilitats i expectatives com a futura Destinació Starlight en aquest espai on hi han participat diferents territoris que posseeixen una excel·lent qualitat del cel nocturn. Així, s’ha posat sobre la taula la necessitat de protegir el cel nocturn amb una il·luminació eficient i sostenible amb l’entorn, millorant la qualitat de vida de la flora, la fauna i al població, alhora que això suposa una oportunitat per impulsar una nova modalitat de turisme sostenible; el turisme de les estrelles.

Luis Martínez, president de la Fundació Starlight, assegura que «l’astre-turisme ja ha estat demostrant ser una modalitat de turisme sostenible amb un gran potencial, capaç de combinar l’observació del meravellós espectacle que suposa el cel nocturn amb la divulgació dels coneixements sobre l’univers. Però, a més, ofereix la singularitat de potenciar territoris amb menys possibilitats, per tractar-se de zones despoblades que troben en aquest tipus de turisme una bona oportunitat per augmentar el nombre de visitants i la seva economia.»

Cal recordar que actualment Menorca està en la darrera fase d’aprovació del Reglament del Cel Nocturn. En aquest sentit, es troba més avançada que altres territoris amb una societat força conscient dels beneficis que suposa la protecció del cel nocturn. Per això, la nostra illa disposa d’una situació idònia per obtenir la certificació starlight, un fet que no només ens permetria desestacionalitzar el turisme i impulsar un tipus de turisme sostenible, sinó que també ajudaria a reduir la contaminació lumínica i seguir protegint la qualitat del nostre cel.