Intercanvi Menorca-Lanzarote

Intercanvi Menorca-Lanzarote

7/11/2018

MENORCA I LANZAROTE INTERCANVIEN CULTURA AMB MOTIU DEL 25È ANIVERSARI DE LES DUES ILLES COM A RESERVES DE BIOSFERA

Els dies 8 i 9 de novembre es representarà a Menorca l’obra teatral “La leyenda de la Isla Quemada” que arriba des de Lanzarote per alumnes de secundària

Les illes de Menorca i Lanzarote van ser declarades Reserva de Biosfera el mateix dia, enguany fa 25 anys. Per això, des de fa temps el Consell Insular de Menorca i el Cabildo de Lanzarote treballen per organitzar conjuntament actes commemoratius de caire formatiu i de recerca, però també des del vessant artístic i cultural.

És per això que els dies 8 i 9 de novembre es representarà a Menorca l’obra teatral creada i produïda pel Cabildo de Lanzarote: “La leyenda de la Isla Quemada”, una història sobre els efectes de l’activitat humana a la natura que pretén traslladar els valors i la importància de viure i conservar un territori declarat Reserva de Biosfera. Aquesta es representarà a Maó i Ciutadella dirigida als alumnes de primer curs de Secundària.

Fruit d’aquest intercanvi, el passat mes d’octubre es va representar a Lanzarote l’obra teatral de l’autor menorquí Joan Ramis i Ramis, “Lucrècia o Roma Lliure”. L’obra, un gran referent de la literatura catalana, ha estat traduïda al castellà per la seva estrena a Lanzarote, com a obsequi de Menorca pel 25è aniversari compartit ambdues illes com a reserva de biosfera. Va ser representada per a alumnes però també per al públic en general.

A més, perquè els alumnes puguin entendre l’intercanvi i conèixer una mica sobre la Reserva de Biosfera de Lanzarote, abans que comenci l’obra teatral, podran gaudir de dos vídeos de presentació sobre Lanzarote.

Finalment, cal esmentar que la companyia Tarambana de Lanzarote representarà els propers dies 16 i 18 de novembre “La Tortuga y el mar”, un espectacle per a tota la família que donarà l’oportunitat de viatjar a les profunditats de l’oceà i obrir-nos els ulls sobre la necessitat de defensar i preservar el fons marí.