L’IME organitza "Mirant cap al futur", les jornades dedicades als 25 anys de la reserva de biosfera

Enguany les Jornades Científiques de l'Institut Menorquí d'Estudis tractaran sobre els 25 anys de la Reserva de Biosfera i es duran a terme del 22 al 27 d’octubre i el 10 de novembre amb una sessió de conlcusions

17/10/2018

L’IME organitza cada 5 anys, des de 1989, unes jornades científiques dedicades a valorar l’evolució de l’illa com a reserva de biosfera. Arribats els 25 anys de la declaració i del compromís assumit, aquestes jornades proposen un programa per anar més enllà de realitzar una revisió de la situació actual i volen entrar a discutir punts clau per a la sostenibilitat i solucions per a un futur immediat.

Les jornades s’han organitzat en 5 blocs temàtics i 3 sessions especials on es plantejaran preguntes clau en termes de sostenibilitat, a través de les quals es compartiran les diferents percepcions sobre l’escenari a Menorca en els pròxims 5-10 anys.

L’eix comú de les diferents intervencions serà la mirada cap al futur en cada un dels àmbits de gestió i coneixement. En aquest sentit, es plantejaran dues qüestions generals: situació per a la Reserva de Biosfera en els pròxims 5-10 anys si seguim amb les tendències actuals i proposta d’accions concretes per a dur a terme dins els pròxims 5-10 anys per millorar l’escenari futur.

Aquests 5 blocs temàtics corresponen a grans àrees de gestió o coneixement: economia i turisme, vectors ambientals: aigua, energia, residus i mobilitat, territori i biodiversitat, paisatge i patrimoni cultural, i benestar social.

Cada bloc es tancarà amb una taula rodona on es convidaran representants de sectors econòmics, gestors de l’administració pública i investigadors, per explicar com la seva feina diària es relaciona amb la Reserva de Biosfera i contestar la pregunta que dóna títol a la taula rodona.


PROGRAMA