Una 4a edició de "Viu Menorca Biosfera" amb més de 10 propostes

25 Aniversari

Presentam una 4a edició de "Viu Menorca Biosfera" amb 12 propostes diferents

1/01/1900

Enguany el programa formarà part del calendari d’actes de celebració del 25è aniversari de la Reserva de Biosfera. Amb un total de 12 activitats, aquesta edició pretén igualar la participació de l’anterior que va comptar amb més de 3000 participants

Aquest any celebram el 25è aniversari de la declaració de Menorca com a reserva de biosfera per la UNESCO. Aquest reconeixement va ser possible gràcies a la qualitat i la bona conservació del medi ambient, la biodiversitat i el paisatge de la nostra illa i, sobretot, per haver sabut conciliar la conservació de l'entorn amb el desenvolupament econòmic i cultural de la nostra societat.

“Viu Menorca Biosfera” és una iniciativa que va néixer de la voluntat de donar a conèixer el concepte de reserva de biosfera i divulgar els seus valors socials i ambientals entre la població illenca. Després de l'excel·lent acollida que han tingut les tres edicions anteriors, amb més de 3000 participants, i les bones valoracions rebudes de les enquestes que es lliuraven en cada activitat, l'Agència Menorca Reserva de Biosfera del Consell Insular de Menorca ha preparat una quarta edició per a l'hivern 2018-2019. 

La quarta edició del programa “Viu Menorca Biosfera” formarà part, enguany, del prorgrama d’actes del 25è aniversari de la Reserva de Biosfera. Aquesta conté dotze activitats que es realitzaran entre els mesos d'octubre de 2018 i abril de 2019, el caps de setmana i en horari de matí. I estan dirigides a tot tipus de públic. Les activitats abasten àmbits tant diferents com interessants: geologia, història, paisatge, turisme, esport o gastronomia, entre altres temes, amb unes propostes que que ens ajudaran a entendre com és possible la convivència entre el desenvolupament econòmic i cultural de la nostra societat i la conservació de l'entorn que ens envolta. Els responsables d'aquesta acció de comunicació i divulgació seran Antoni Camps i Carolina Moreno, tècnics i gestors de l'empresa de gestió i turisme cultural Talaia Cultura SL.

Les propostes d’aquest programa s’han organitzat amb la col·laboració de diverses entitats de Menorca: ASHOME, el Centre de Geologia de Menorca, la Societat Històrico-arqueològica Martí i Bella, el Museu de Menorca, el centre Artesanal de Menorca, la Fundació Foment del Turisme, Sa Xaranga, el Centre d’Estudis Locals d’Alaior i Biniarbolla, l’empresa Somni Project, el Centre Bit de Menorca, La Marcona, Fra Roger, la Unió de Pagesos de Menorca i la finca Es Capell de Ferro, l’Ajuntament de Ciutadella, Talaia Cultura, l’IBANAT, el Club Hípic de Son Martorellet i l’associació de Criadors i Propietaris de Cavalls de Raça Menorquina.

Per poder participar en les activitats, és imprescindible la inscripció prèvia. S'ha de realitzar telemàticament a través d'un formulari disponible al web de l'Agència Menorca Reserva de Biosfera o al telèfon 679566672 de dilluns a divendres de 9 h a 14 h (també via Whatsapp). El termini d'inscripció de cada activitat s'obrirà 15 dies abans de la seva realització a les 00.00h i es tancarà el divendres abans de l'activitat a les 14:00h. Amb l'objectiu de garantir una participació àmplia, l'assignació de places es farà per sorteig si se supera l'aforament. En aquest casos, el resultat del sorteig es comunicarà als inscrits per correu electrònic o via Whatsapp com a tard el capvespre del divendres anterior a la data de l'activitat.

La campanya de difusió del programa es completarà a través de les xarxes socials de l'Agència Menorca Reserva de Biosfera i la distribució de 14.000 tríptics i 100 pòsters als ajuntaments, les seus del Consell Insular de Menorca, les biblioteques públiques, els centres culturals del pobles de l'illa, els centres educatius de primària i secundària i les escoletes infantils.

CONSULTA EL PROGRAMA