25è aniversari de la Reserva

25 Aniversari

Festa i espectacle per celebrar el 25è aniversari de la Reserva de Biosfera

En el marc del programa del 25è aniversari de la reserva de biosfera, l’Agència Menorca Reserva de Biosfera organitza dos actes centrals durant el cap de setmana dels dies 6 i 7 d’octubre

25/09/2018

Diumenge dia 7 d’octubre, coincidint amb la data en què Menorca va ser declarada Reserva de Biosfera per l’UNESCO, el Teatre Principal de Maó obrirà les seves portes per convidar a tothom a commemorar el camí recorregut durant aquests 25 anys, així com vetllar per seguir avançant en aquesta direcció cap a la sostenibilitat.

Es tracta d’un acte que vol anar més enllà d’una celebració institucional, per això el Consell Insular ho ha volgut convertir en un gran espectacle. Amb els discursos de les autoritats principals, però també amb actuacions musicals d’artistes reconeguts com Cris Juanico, Leonmanso o Rita Barber. Amb projeccions audiovisuals, dansa a càrrec de l’Escola de Dansa Carmen Estela, poesia de la mà de Ponç Pons o un monòleg presentat per l’actriu Laura Pons, entre d’altres sorpreses. L’acte estarà conduït pels presentadors Dani Bagur i Rita Barber que faran de l’acte una vetllada molt divertida i dinàmica.

A més, el Consell Insular també ha volgut portar la celebració a l’altra punta de l’illa. Ciutadella acollirà l’altre plat fort del programa d’actes del 25è aniversari. Aquest serà dissabte dia 6 d’octubre sota el títol “La nit de la Biosfera”. El músic Shanti Gordi i la cantautora Maria Àngels Gornés ens oferiran els seus concerts a la plaça de la Catedral.

A més, a les 21 h just abans que soni la música a la plaça de la Catedral, s’apagaran les llums del carrer i es projectarà un videomapatge sobre la façana de la Catedral que transformarà l’enfront de l’edifici. Amb el títol “La llum de la Biosfera”, el videomapatge més gran que s’ha fet a l’illa fins al moment (40 metres de llarg per 20 d’alçada) sorprendrà amb un espectacle de llum, so i color que farà viatjar els espectadors a través de la Reserva de Biosfera de Menorca. A més, la projecció compte també amb una banda sonora composta especialment per l’ocasió per un compositor menorquí. L’espectacle creat i produït per l’empresa IluminaM, durarà prop de 10 minuts i es projectarà més d’una vegada al llarg de la nit.

Tots aquests actes són gratuïts i oberts a tot el públic. Per l’acte de dia 7 al Teatre Principal de Maó, cal invitació. Aquestes es podran recollir al Servei d’Atenció Ciutadana de Ciutadella o al Teatre Principal de Maó a partir de dimecres dia 26 de setembre en horari de taquilla de dimarts a dissabte de 11.30 a 13.30 h, dijous i divendres també per les tardes de 18.30 a 20.30 h.

Aquests actes formen conformen el nucli del programa per celebrar el 25è aniversari de la Reserva de Biosfera de Menorca. Un calendari impulsat per l’Agència Menorca Reserva de Biosfera que recull extens programa d’actes i esdeveniments de tot tipus i per a tots els públics durant els mesos de setembre, octubre, novembre i desembre. El programa es podrà trobar repartit a diferents punts de l’illa. A més també en format digital a la pàgina web de l’Agència Menorca Reserva de Biosfera.

La imatge que protagonitza la portada d’aquest programa ha estat creada especialment per aquesta ocasió de la mà de l’il·lustrador Felip Ariza. Es tracta d’una imatge que resumeix molt bé tots els elements que caracteritzen Menorca i que omplen aquest número 25 en honor al 25è aniversari de Menorca com a Reserva de Biosfera. A la seu del Consell Insular de Maó i també al SAC de Ciutadella tothom qui vulgui podrà anar a recollir un pòster gratuït amb aquesta il·lustració a partir de dijous dia 27 de setembre.