S'aprova a Madrid l'ampliació de la RB

Reserva

El Comitè MAB Espanyol dóna el vist i plau a la ampliació de la Reserva de Biosfera de Menorca cap al mar

El Comitè Nacional del MaB Espanya, reunit a Madrid, ha aprovat favorablement aquest dijous 20 de setembre l’informe d’ampliació i re-zonficació de la Reserva de Biosfera de Menorca cap al mar, presentat pel Consell Insular de Menorca.

21/09/2018

La presidenta del Comitè Científic del programa MaB Sra. Marisa Tejedor, ha exposat la valoració feta el passat mes de juliol pel Comitè Científic i ha apreciat positivament la feina feta. També, el Sr. Miquel Mir Gual, Director General d'Espais Naturals i Biodiversitat del Govern Balear, ha intervingut per donar l’enhorabona al Consell Insular de Menorca assegurant que aquesta gran notícia és fruit d’una aposta ferma per part del Consell Insular amb el suport la Conselleria Balear de Media Ambient, Agricultura i pesca.

Ara, la proposta de Menorca serà enviada al Comitè Internacional de la UNESCO qui s’encarregarà d’aprovar-la l’any vinent a París, durant la celebració de la reunió del Consell Internacional de Coordinació. Es tracta de la mateixa reunió en la qual, cada any, la UNESCO aprova les declaracions de noves Reserves de Biosfera al programa.

La nova delimitació convertiria a Menorca amb la reserva de biosfera amb més superfície marina d’Espanya. Concretament, s’ampliaria la reserva a 514.485 ha enfront de les 71.191 ha actuals. Això vindria per incorporar la zona marina que envolta l’illa, des de la costa fins a 12 milles endins. Així, es delimitarien dues zones nucli; el Parc Natural de s’Albufera des Grau i la reserva marina del nord de Menorca. Aquesta ampliació servirà per aplicar millor polítiques de sostenibilitat en el medi marí.

Cal esmentar que aquesta proposta ha estat dissenyada a partir de criteris tècnics i científics, i que ha comptat amb la participació activa de tota la societat menorquina i en especial, de les tres confraries de pescadors de Menorca, del Consell Social i del Consell Científic de la Reserva de Biosfera.