L'artesania de Menorca present a la Fira d'Artesania de Lanzarote

Cultura

L' artesania de Menorca present a la Fira d'Artesania de Lanzarote

17/09/2018

Els artesans menorquins han participat a la 30 edició de la Fira d'Artesania de Lanzarote. La nostra illa s'ha presentat a la fira com a regió convidada, actuació que forma part dels actes d’intercanvi que les illes de Menorca i Lanzarote organitzen enguany, amb motiu de la celebració del 25è aniversari de la declaració dels dos territoris com a Reserva de Biosfera.

L'illa de Menorca hi ha col•laborat amb l'organització d'un estand temàtic, creat conjuntament pel Departament de Projecció Econòmica i l'Agència Menorca Reserva de Biosfera del Consell Insular de Menorca, combinant informació sobre l'artesania de Menorca i la Reserva de Biosfera.

La temàtica escollida per l’edició d’enguany ha estat el 25è aniversari de Lanzarote com a Reserva de Biosfera. Durant el transcurs de la fira, on hi han participat més de 100 artesans, distribuïts en 134 estands, s’han donat a conèixer els oficis artesans, a part de tallers, passarel•les de moda i actuacions musicals.

La delegació d'artesans menorquins que s’ha desplaçat a Lanzarote i que han actuat d'ambaixadors de l'artesania de Menorca l’han formada: Flora Ritman, mestre artesana decoradora d'objectes; Catalina Riera,  modista; Erika Hartje Miuño, joiera i Rosa Mª Queralt, decoradora d'objectes i pintora. Aquestes dues darreres, són la presidenta i vicepresidenta de l'Associació entremans i hi han assistit com a representants de l'associació artesana, amb creacions d'Isabel Arias, Lorena Marti, Juan Francisco Maldonado, Neus Torrent Bernal i Manuel Mestre Rodriguez.

D'aquesta manera, la fira ha suposat una oportunitat única per exposar l'artesania de Menorca en un entorn on la sostenibilitat i l'equilibri entre economia, territori i benestar social, elements també característics de Menorca, son els protagonistes.

La fira, inaugurada el passat 12 de setembre, ha finalitzat aquest diumenge dia 16 i ha rebut més de 60.000 visitants.


Més informació