Nova revista Menorca RB

Revista ONA

Neix ONA, la nova revista de Menorca Reserva de Biosfera

ONA, 25 anys de sostenibilitat, neix amb l’esperit de divulgar l’activitat que es desenvolupa a Menorca entorn a la declaració de Reserva de Biosfera

8/08/2018

L’Agència Reserva de Biosfera de Menorca del Consell Insular, llença una nova publicació amb motiu del 25è aniversari de la declaració de Menorca com a Reserva de Biosfera. Es tracta de la revista ONA, 25 anys de sostenibilitat, que neix amb l’esperit de divulgar l’activitat que es desenvolupa a Menorca entorn a la declaració de Reserva de Biosfera.

Com ha explicat la directora insular, Irene Estaún, «s'ha triat el nom d'ONA, fent una picada d'ullet a la mar, però també en sentit metafòric, per com les ones ajuden a propagar, en aquest cas, el missatge que volem explicar».

La revista ONA es publicarà cada tres mesos amb l’objectiu de difondre totes les activitats i accions que es realitzen des de la Reserva de Biosfera i aquest any, a més, servirà com a canal de difusió de tots els esdeveniments que se celebraran en el marc del 25è aniversari. S’han editat 4.000 exemplars i s’han distribuït a diversos punts de l’illa de forma gratuïta per al públic en general.

A més, aquesta publicació també pretén ser una eina per difondre els aspectes i valors des dels quals es treballa el concepte de sostenibilitat. D’aquesta manera, s'espera que la revista s'allunyi d'una línia centrada únicament a explicar els valors patrimonials naturals, culturals i paisatgístics de Menorca (funció de conservació), i se centri també a donar a conèixer projectes que exemplifiquen les funcions de desenvolupament i la funció logística (sensibilització, educació, treball amb altres reserves de biosfera i investigació).

Aquest primer número deONA, inclou diverses temàtiques i formats, sempre reflectint que la Reserva de Biosfera és un projecte compartit entre l’Administració, la societat i les empreses. Des d’entrevistes a persones implicades amb la sostenibilitat fins a reportatges, receptes i algunes pinzellades d’on venim i cap on anem com a Reserva de Biosfera. Concretament, es podran trobar temes d’actualitat com: turisme sostenible, ampliació de la Reserva de Biosfera cap a la mar, el VIII congrés mundial de Reserves de Biosfera Insulars i Costaneres, astrofotografia de Menorca, vida submarina o la vinculació entre paisatge i les llegendes, entre d’altres.

Avui, la vicepresidenta del Consell Insular, Maite Salord, durant la presentació de la revista al Consell Insular de Ciutadella, ha destacat que «la Reserva de Biosfera, amb aquesta trajectòria de 25 anys, demostra que quan els menorquins ens posam d'acord en impulsar una qüestió, aquesta resulta un gran èxit, i de ben segur el mateix succeirà amb la declaració de Menorca Talaiòtica». L'han acompanyada, Irene Estaún, directora insular de Reserva de Biosfera, Josep Pons Fraga, en representació d'Editorial Menorca, Antoni Cladera, autor de la imatge de portada d'aquest primer nombre i Joan López Casasnovas, president del Consell Científic de la Reserva de Biosfera i col·laborador d'un dels articles. Els assistents han coincidit en valorar la gran tasca desenvolupada per la periodista Laura Bañon, redactora dels continguts, i de la dissenyadora, Isabel Thomas.

La distribució d’aquesta revista es realitzarà des de diversos llocs públics de Menorca, on es podrà trobar de forma totalment gratuïta, com biblioteques, ajuntaments, oficines de turisme, poliesportius, museus... A més, la revista també es podrà trobar en format electrònic a través del nostre web, aconseguint així, tant la reducció de paper com una difusió més àmplia.

Aquesta publicació s’ha editat amb col·laboració amb l’Editorial Menorca S.A i es tracta d’un producte que ha seguit el màxim els criteris ambientals; paper 100% reciclat, segell FSC i càlcul i indicació de la motxilla ecològica de l’edició.
Revista Ona