Pacte de Milà

Al gener del 2017 es va aprovar l'adhesió del Consell Insular de Menorca (CIMe) al conjunt de ciutats signatàries del pacte de Política Alimentària Urbana de Milà, més conegut com el Pacte de Milà. Aquest pacte compromet a les ciutats (unes 160 actualment) a desenvolupar sistemes alimentaris sostenibles, inclusius, resilients, segurs i diversificats, per assegurar una alimentació saludable i accessible per a tota la societat. La unió del CIMe a aquest pacte implica la voluntat d'avançar cap a una illa més sostenible, compromesa amb el seu sector primari i que treballa per diversificar els sectors econòmics, apostant de manera ferma per la gastronomia i el producte local.

 
Estratègia d'alimentació

L'objectiu és arribar a disposar d'una estratègia d'alimentació transversal i coordinada de polítiques públiques alimentàries basades en els principis del Pacte de Milà. L'Agència Menorca Reserva de Biosfera, en col·laboració amb l'ONG VSF Justícia Alimentària i la Fundació Daniel i Nina Carasso, treballen des del gener del 2017 per consolidar i desenvolupar les accions previstes a l'Estratègia alimentària de Menorca.

S'han dut a terme les següents accions: Diagnòstic de Polítiques Alimentàries Publiques, formació en criteris de contractació pública per a la compra d'aliments, tallers de participació amb els sectors de la producció i distribució, reunions diverses amb altres agents implicats al procés i Estratègia de Polítiques Alimentàries Públiques.

Objectius de l’Estratègia Alimentària de Menorca

Vídeo Estratègia Alimentària de Menorca