Oficina de l'Energia Menorca 2030

El passat 23 de setembre de 2019 es signà un conveni de col·laboració entre la Conselleria de Transició Energètica i Sectors Productius del Govern de les Illes Balears, el Consell Insular de Menorca, l’Agència Menorca Reserva de Biosfera i el Consorci de Residus i Energia de Menorca, per a la creació d’una oficina d’impuls de l’Estratègia Menorca 2030.

La creació de l’oficina, com a centre de referència de totes les qüestions relacionades amb l’energia a Menorca, constitueix un dels objectius de l’Estratègia Menorca 2030, el full de ruta per descarbonitzar el sistema energètic de Menorca elaborat l’any 2018.

L'Oficina de l'Energia atén de forma telemàtica o presencial a Maó, Ciutadella, Es Mercadal i Sant Lluís amb cita prèvia implementant el seu formulari de contacte o telefonant al 620 120 417.

Formulari de contacte  

 
 
Estratègia Menorca 2030

L’objectiu darrer de l’estratègia és situar Menorca al capdavant en l’estalvi energètic, l’eficiència energètica, l’ús d’energies netes i servir com a referent per a altres zones de la Unió Europea.

Els objectius específics que s’han definit per l’any 2030 són que la cobertura del 85% de la demanda elèctrica es realitzi amb fonts d’origen renovable, la reducció del 50% del consum de combustibles fòssils en el transport terrestre, la reducció del 30% del consum de combustibles fòssils per a usos tèrmics en el sector industrial i residencial i la reducció del 10% del consum de gasoil B en el sector primari.

Estratègia Menorca 2030

 
Presentació de l’Oficina

L’Oficina de l’Energia pretén ser un agent facilitador que integri els principals actors i promogui la participació i la formació entre la ciutadania per impulsar la transició energètica cap a un model sostenible, aconseguint crear una comunitat energètica en la qual s’impliqui l’economia local, aportant coneixement, llocs de feina i mecanismes de participació social.

En aquest sentit, la societat ha de participar activament en la presa de decisions sobre la transició energètica segons els objectius establerts en l’Estratègia, a més d’impulsar el canvi de model energètic a través dels hàbits de consum personals, aconseguint un consum més responsable i eficient.

Actualment l’Oficina compta amb dos tècnics formats en el camp de les energies renovables, la mobilitat sostenible i l’eficiència energètica que oferiran un servei d'assessorament en matèria d’energia per a particulars, empreses i entitats públiques.

 
Funcions de l’Oficina

L’Oficina de l’Energia Menorca 2030 oferirà diversos serveis en diferents àmbits de l’energia com són l’autoconsum, la mobilitat elèctrica, l’eficiència energètica, la facturació d’electricitat, etc.

Entre els serveis oferts s’hi troba l’assessorament normatiu i en la tramitació administrativa per a la implantació d’instal·lacions d’autoconsum, informació relativa a la implantació de mesures d’eficiència energètica, informació sobre mobilitat sostenible, informació relativa a línies de subvenció obertes relacionades amb els camps anteriors, així com organització d’actes de divulgació i formació en matèria energètica.

Àmbit d’actuació

 
Guies ràpides Menorca 2030

L'Oficina de l'Energia Menorca 2030 posa a disposició d'usuaris i professionals unes guies sobre les qüestions més comunes en matèria d'eficiència energètica i instal·lació de renovables.

Els documents aborden conceptes i resolen dubtes per facilitar a la ciutadania la presa de decisions a l'hora d'instal·lar fotovoltaica a casa, consultar el consum elèctric, obtenir accés als punts de càrrega de vehicle elèctric o realitzar els tràmits relacionats amb tot l'anterior. També inclouen informació de suport a professionals per tramitar o adaptar instal·lacions d'autoconsum. 

Guia ràpida de l'autoproducció fotovoltaica
Guia d'interpretació del comptador intel·ligent
Guia de tramitació d'instal·lacions d'autoconsum
Guia d'adaptació d'instal·lacions d'autoconsum
Mecanisme de compensació instal·lacions col·lectives
Mecanisme de compensació instal·lacions individuals

 
Contacte

Accediu als formularis de contacte per demanar cita per tal de parlar amb els nostres tècnics o per fer-nos arribar les vostres consultes. També podeu contactar amb nosaltres a través del telèfon 620 120 417.

Formulari de contacte